Sloepen te water, trainingen begonnen.

6 april 2008.
Afgelopen maandag zijn de Moby Dick, Wolter Huisman en de Jan van den Berg weer te water gelaten.
Dinsdagavond waren alle drie sloepen op het water en was de eerste training van seizoen 2008 een feit.

Het wedstrijd team van de Moby Dick is in de Wolter Huisman gestapt en het tweede team roeit nu de wedstrijden met de Moby Dick. Er zijn nu geen reserve teams meer en dat bied weer de mogelijkheid aan nieuwe leden die zich vanaf nu weer aan kunnen melden. Zo kan er weer een reserve team opgericht worden. Dit kan van maandag t/m donderdag bij het oude havenkantoor om 18.45 uur.
 
Bij de Moby Dick waren er verschillend spanten los geknapt. Afgelopen winter werd gebruikt om deze weer aan elkaar te lassen. Ook werden er modificaties aan de Wolter Huisman uitgevoerd zodat deze gesleept kon worden. 
 
De Wolter Huisman is op 8 maart gesleept. Bij deze meting wordt de sloep gesleept aan een kabel dat weer verbonden zit aan meet apparatuur. Zo wordt de weerstand door het water gemeten en krijgt de sloep zijn C (handicap) waarde. 
 
Indeling van de klassementen is dit jaar ook veranderd. Er bestaat dus geen Hoofdklasse A of B meer. De Moby Dick komt nu uit in de Hoofdklasse Heren. Het zelfde geld voor de dames. Deze komen nu uit in de Hoofdklasse Dames. Wolter Huisman moet als nieuwkomer in de 3e klasse voor heren beginnen. 
 
De 3 sloepen zijn klaar voor de eerste wedstrijd die op 12 april in Grou wordt gehouden. 
Deze roeisloepenrace, die traditie getrouw samenvalt met de opening van het watersportseizoen, wordt al voor de 10e keer gehouden. 
 
De start van de race is bij het restaurant Stayokay Grou. Om 12.00 uur zal de Burgemeester, mevrouw E. Schadd-de Boer, het startschot lossen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 − eightenthirty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.