Victorie Sloepenrace Alkmaar

Aanstaande zaterdag roeien de Moby Dick en de Jan van den Berg de Alkmaarse Victorie Sloepenrace.

Deze 14,4 km lange race kende zijn eerste editie in 1993, en werd georganiseerd door de 2 sloeproeiverenigingen "De Roeiende Hollander" en "A.V.O.M.". Sinds 1998 is A.V.O.M. de organisator van deze fraaie race. Na de start in het centrum van Alkmaar volgt een mooi traject, twee keer "rondje Alkmaar", met enige hindernissen in de vorm van bruggetjes waar weinig roeiruimte is. In deze wedstrijd is de samenwerking van de stuurman en zijn bemanning dus van essentieel belang.

De race wordt gehouden in het kader van de 8 oktober festiviteiten in Alkmaar i.v.m. de herdenking van het Alkmaars beleg en ontzet in 1573.

De eerste start is om 11.00 uur en deze start vindt plaats bij het politie bureau waar een startlijn is gespannen naar de Noorderkade toe. Om de twee minuten starten er 3 sloepen en er doen ongeveer 60 sloepen mee. De Jan van den Berg zal om ongeveer kwart over 11 starten en de Moby Dick om ongeveer 10 over half 12.

De Moby Dick moet in deze wedstrijd zijn naam hoog houden. De afgelopen vier jaar waren zij in deze wedstrijd de snelste en elk jaar werd deze tijd verbeterd. De Jan van den Berg gaat proberen de snelste tijd bij de dames neer te zetten.

De prijsuitreiking vindt plaats in de grote sporthal van de Hoornse Vaart en is om 14.00 uur.

Er zullen deze dag meerdere nautische evenementen plaats vinden in Alkmaar, o.a. een vlettensprint race.

Deze spannende wedstrijd is vanaf de kant goed te volgen. Een echte aanrader om eens te kijken naar de verrichtingen van onze roeiers.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fifty + = sixenfifty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.