De slag om Makkum

Na een succesvolle eerste race in 2003 met 23 deelnemende sloepen was de organisatie er van overtuigd dat er op 21 augustus 2004 een 2e Slag om Makkum moest worden gehouden. Een mooie wedstrijd als start van de tweede helft van het roeiseizoen met nominaties voor de dames!

De wedstrijd voert de deelnemers vanuit het dorp over het Makkumerdiep richting Kornwerderzand over een afstand van 15 km weer terug naar Makkum. De race zal worden ingekort indien het IJsselmeer te onstuimig is en we niet naar 'buiten' kunnen.

De Slag om Makkum is de eerste wedstrijd na de vakantie waaraan de Moby Dick en de Jan van den Berg mee zullen doen. Tijdens de vakantie zijn de riemen van de Moby Dick zodanig aangepast dat deze geen problemen meer op zullen leveren bij de technische keuringen.

Er doen een 41 tal sloepen mee waaronder een 17 dames ploegen. De eerste start vindt plaats om 12.30 uur. De Jan van den Berg start om ongeveer 12.45 uur en de Moby Dick om ongeveer 13.10. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00 uur.

Naast de race, die vanaf de kant op vele plaatsen langs de route goed te volgen is, vinden in het dorp tal van activiteiten plaats.

Meer info kunt u lezen op de site van De Slag om Makkum

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oneenthirty − thirty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.