Zwolsegrachten Race….. #5

20-06-2015. Roeiwedstrijd nummer 5. Voor de derde keer gingen de dames met de Jan van den Berg richting Zwolle om daar de wedstrijd in de grachten te gaan roeien.

Met 2 gescheiden starten waren de dames om 11.00 uur aan de beurt en daarom was het vertrek al weer vroeg gepland op deze zaterdagochtend.

Bij aankomst in Zwolle werd het kopje thee weer genuttigd en werd ondertussen de wedstrijd doorgenomen. Vorig jaar eerstes in hun klassement moest er nu natuurlijk weer een prijs mee naar Urk genomen worden. Ondertussen waren de heren met de Wolter Huisman ook aangekomen en zij moesten wachten tot 14.00 uur. Konden zij mooi de dames aanmoedigen.

sam_6283Er werd er met 3 boten te gelijk gestart. De dames zaten in de 1 na laatste groep. De Jan van den Berg lag niet helemaal recht bij de start maar toen de het startschot klonk liet de stuurman bakboord halve kracht roeien en trok de sloep weer recht en de Jan van den Berg stormde op de eerste bocht af. Doordat de Jan van den Berg in de buitenbocht lag kwamen de twee andere sloepen voor hen uit. De strijd was begonnen. Met eerst halve ronde in de grachten werd er richting het Zwarte Water geroeid.

Lekker ruim water voordat de benauwde grachten weer aan bod kwamen. Hier moesten de langzaamste sloepen ingehaald worden want deze hebben voorrang op de plekken waar niet ingehaald kon worden.

sam_6286Hier werd 7 km geroeid om vervolgens weer 2.5 rondje in de grachten door het centrum te roeien. Een aantal boten werden op het Zwarte Water ingehaald. In de grachten waren er stukken waar de Jan van den Berg rustiger aan moest doen. Maar op de plekken waar het kon werd er sportief voorrang gegeven zodat er toch vlot door geroeid kon worden. Toch was er vertraging en ging het niet overal even sam_6289lekker. De laatste ronde ging in en nog eens aangemoedigd door de heren van de Wolter Huisman en door het winkelende publiek werden de laatste krachten er uitgeperst. De tijd eindigde op 1:53:03 en dat was toch 5 minuten langer dan vorig jaar. Dus geen goede klassering voor de Jan van den Berg.

Zij eindigden nu op een 6e plaats in de Dames klasse1 en op een 13e plek in het Algemeen Klassement.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− one = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.